Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ- ΦΟΡΟΣ- ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ

Με περίσσια χαρά πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο πως ένα ζευγάρι στην Καλαμάτα κέρδισε την προσωρινή διαταγή στο δικαστήριο κατά της ΔΕΗ και με προσωρινή διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας κατάφεραν και απαγόρευσαν την ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα της οικίας μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ίδιοι εναντίον της, η συζήτηση των οποίων προσδιορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου 2012. 

Εν περιλήψη το ζευγάρι υποστήριξε ότι τους είχαν χρέωσει πολύ περισσότερα τετραγωνικά και υψηλότερη τιμή ζώνης, δηλαδή περίπου 85 τετραγωνικά μέτρα παραπάνω και ενώ το σπίτι βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης είχε υπολογιστεί στα 58 ευρώ το τετραγωνικό, ο υπολογισμός του τέλους έγινε σε τιμή ζώνης με αξία 2.150 ευρώ. Έτσι το χαράτσι έφτασε συνολικά τα 2.235 ευρώ ενώ το ζευγάρι είχε υπολογίσει να πληρώσει συνολικά περίπου 550 ευρώ.  Η προσωρινή αυτή διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας ανοίγει τον δρόμο στην νομική αντίσταση ενάντια στα υπέρογκα χαράτσια της ΔΕΗ και στην ακαταστασία του κράτους επάνω στην βάση δεδομένων του για τις ακίνητες περιουσίες των ελλήνων πολιτών.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Τα ασφαλιστικά μέτρα λοιπόν έχουν την εξής έννοια, δηλαδή : Οιοδήποτε φυσικό πρόσωπο θέλει να εξασφαλίσει ένα δικαίωμά του ή να το διατηρήσει ή να ρυθμίσει προσωρινώς μία κατάσταση μπορεί να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο δικαστήριο, υπό την προυπόθεση όμως ότι συντρέχει κάποια επείγουσα περίπτωση ή ότι πρέπει να αποτραπεί κάποιος άμεσος κίνδυνος. ¨Ετσι στο παράδειγμά μας, το ζευγάρι από την Καλαμάτα, μέσα στον παρόντα και αναπότρεπτα με άλλα λόγια κίνδυνο να κληθεί να πληρώσει χρήματα-φόρο βασισμένο σε λάθος τετραγωνικά και σε λάθος τιμή ζώνης ή και επιπλέον μπροστά στον ελοχεύοντα κίνδυνο να του κόψουν το ρεύμα στο σπίτι του αν δεν πληρώσει το βασισμένο σε λανθασμένα μεγέθη χαράτσι κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έτσι ώστε να ρυθμίσει προσωρινά αυτή την κατάσταση. 
Προσωρινή διαταγή
¨Ομως επειδή με τις καταθέσεις δικογράφων η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δηλαδή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ζευγαριού θα εκδικαστεί το Φεβρουάριο και μέχρι τότε θα πρέπει το ζευγάρι να έχει πληρώσει τον έκτακτο φόρο, μαζί με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή όπως λέμε στην νομική γλώσσα παρά πόδας αυτής ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ζευγαριού ζήτησε και ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ, δηλαδή να διατάξει προσωρινά ο Πρόεδρος Πρωτοδικών να μην μπορεί Η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα της οικίας τους, μέχρι όμως να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα αυτών και εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο κερδίθηκε προσωρινά η δικαστική μάχη του ζευγαριού και μαζί και χρόνος αφού στο μεσοδιάστημα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και να μεταρρυθμιστεί παρά μόνο μετά την έκδοση απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων. 
ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

AΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Βλέποντας η πολιτεία την αντίδραση τόσο της δικαιοσύνης όσο και της πλειοψηφίας της απόλυτης των πολιτών έδωσε εντολή να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία στέγη μέχρις ότου λάβει μέριμνα με ιδιαίτερες ρυθμίσεις που θα αφορά όπως λένε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις ευπαθείς ομάδες. Στις περιπτώσεις αυτές των ευπαθών ομάδων όπως εξαγγέλθηκε ή θα τεκμαίρεται αυτόματα η αδυναμία των ομάδων αυτών για την αποπληρωμή του πρόσθετου τέλους ή θα εξετάζεται μεμονομένα η κάθε περίπτωση από μία τριμερής επιτροπή. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ;
α/ Είναι δυνατό να εκδίδεται νόμος από ένα κράτος χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα εκ των προτέρων για την εφαρμογή του στις διάφορες κοινωνικές τάξεις, από τη στιγμή που καλώς η κακώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας; 
β/ Είναι δυνατόν ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργεί με τέτοια βιαστικά και χωρίς σταθερότητα βήματα;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου